Миоковци су надалеко познати по бројним засадима кајсије и квалитетном роду на скоро 250 хектара. “ДАНИ СРПСКЕ КАЈСИЈЕ“, презентују привредно-културни и духовни карактер српског села, као и одрживост савремене воћарске производње на подручју Града Чачка и Србије.
Неговање и чување традиције, садржаји који са поносом истичу лепоту наше етно-културе, прожети оплемењивачким духом воћарске производње, чине ову манифестацију јединственом.
Током дводневног саборовања у Миоковцима посетиоци, пре свих произвођачи и прерађивачи кајсије, имају прилику да се, од еминентних стручњака, упознају са бројним изазовима у воћарској производњи проузрокованим климатским променама. Осим свеже кајсије и разних прерађевина, од 2023. бира се и најбоља српска кајсијевача.
Организатор манифестације је Удружење ,,Миоковачка кајсија“ у сарадњи са МЗ Миоковци и градом Чачком.